В Каменец искат обезопасена и модерна детска площадка

За нова и модерна площадка настояват живеещите в района на ул."П.Берон"

За съвременна и обезопасена детска площадка настояват живеещи в димитровградския квартал "Каменец". Днес по обяд те се събраха на един от детските кътове на ул."П.Берон" № 5, за да изразят своята позиция.

Искат мястото за игра да бъде оградено по подходящ начин, с подменена настилка и нови детски съоръжения. По думите им, сегашните са стари, ръждясали, счупени, има опасност децата да се ударят. Ремонт на мястото не е правен поне 25 години.

Сред присъстващите бяха представители на платформата "Евромайки", които първи поставили въпроса с модернизирането на детската площадка. Жените изпратили отворено писмо до кмета на Общината, председателя на Общинския съвет и до общинските съветници.

На него откликнал съветникът Диян Георгиев /ББЦ/, който е внесъл докладна с такова искане - да се изгради модерна площадка, която да бъде оградена и обезопасена. Точката е заложена в дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет на 26 юни.

За целта Георгиев предлага да бъдат заделени до 30 000 лв. от бюджета на Общината за 2014 г. Според него, средствата могат да дойдат, ако се направи актуализация на финансовата рамка в средата на годината. Настоява й ремонтът да се осъществи до края на тази календарна година.

В квартала са на мнение, че нито една от детските площадки там не отговоря на съвременните изисквания. Нужно е дори да има съоръжения за деца с проблеми, според Даяна Гочева, която е майка на такова дете. Хората се притесняват и, че не е обезопасен района около площадката, тъй като наблизо текът ремонтни дейности по изграждане на паркинг по българо-турски проект.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

В кв.Каменец настояват за модерна детска площадка
Писмо до кмета, председателя на ОбС и съветниците са изпратили от "Евромайки"
Даяна Гочева настоява и за люлки за децата с проблеми
Съветникът Диян Георгиев е подготвил докладна за модернизацията на площадката
Настояват и за ограда, подобна на тази
Три са детските площадки в кв.Каменец, но не са съвременни, според живеещите
Близо до две от площадките текат ремонтни дейности по направата на паркинг

Живеещите не използвали често и пясъчника в парка, защото бил пълен с боклуци

Детските кътове в "Каменец" не са съвременни, казват живеещите
Ремонт тече близо до две от площадките
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини