Подобряват материалната база в 4 димитровградски училища и ОДЗ №4

Училището в Радиево ще получи финансиране за ремонт на подовите настилки

Четири димитровградски училища и една градина ще получат финансиране по проект „Модернизация на материалната база в училище”, се казва в съобщение на председателя на ОбС Стефан Димитров до медиите.

В писмото се посочва, че Министерството на образованието и науката е одобрило проектни предложения на стойност над 90 000 лв. 

ОУ „Алеко Константинов” и ОУ „Пенчо Славейков” ще получат финансиране по дейност 2 - "Учебни материали и пособия, спортно оборудване" и Дейност 3  - "Учебно оборудване и обзавеждане".

В ОУ „Христо Смирненски” в село Радиево също ще подобрят учебното оборудване и обзавеждане. Там ще получат финансиране по дейност 4 - "Подмяна на подови настилки".

17 500 лв. за подмяна на пода в класните стаи ще бъдат отпуснати и на ПМГ „Иван Вазов”. За подобряване на материалната база средства ще има и за ОДЗ №4. Отхвърлено е предложение за финансиране на ремонт на базата на СУПЦ – Димитровград.

Димитров изрази съжаление, че все още не е решен напълно въпроса по сливането на ПГ „Капитан Петко войвода” и ПГХХТ и вероятно това е причината те да не участват с проектно предложение по програмата. Председателят на ОбС съобщи, че ако учебното заведение бе подало проект, щеше да получи финансиране за ремонт на общежития на ПГ, които са в много лошо състояние. Не е финансирано от министерството и СУПЦ – Димитровград, съобщи още Димитров.      

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Средства за подобряване на базата ще има и за ОДЗ №4
За ПМГ "Иван Вазов" ще има 17 500 лв. за ремонт на настилката в стаите
По проекта се предвижда учебни материали, пособия и спортно оборудване в ОУ "П.Славейков"
Учебни помагала и спортно оборудване ще получи и ОУ "Алеко Константинов"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини