На терена: Община Димитровград рита срещу съдии, бие ги с дузпи

Стартът на шестия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 бе даден днес на стадион „Раковски“ в Димитровград.

Пет отбора от Димитровград се включиха в шестия регионален полуфинал на Kamеница Фен Купа 2014, който започна днес на стадион „Раковски“. Футболната чест на града защитават "Бригада", "Ти Би Ай","Септември 2014", "Възход" и отбор с името "Кво да ви кажа".

Общо 32 тима от областите Хасково, Смолян и Кърджали мерят сили в напреварата, от общо 100 отбори, участвали в квалификациите.

Регионалният шампион и неговия подгласник ще продължат да се борят за голямата награда на турнира- посещение на легендарния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, където ще гледат мач на бразилския национален отбор.

Официалното начало на полуфиналната фаза бе дадено днес по обяд. На откриването присъстваха кметът Иво Димов, президентът на ФК „Димитровград“ Ангел Колев, президентът на Областния съвет на БФС - Хасково Митко Маринов, както и местните футболни легенди Динко Господинов, Трендафил Данев, Веселин Георгиев.

Последва демонстративен мач между отбора на Община Димитровград с капитан кметът Иво Димов и сборен тим от футболни съдии, журналисти и представители на "Каменица". В редовното време срещата завърши 3:3, като в мрежата на противника се разписа и кметът Димов.

Изходът от дербито се реши чрез дузпи. Представителите на Община Димитровград победиха със 7:6. Една от реализираните дузпи бе на градоначалника.

Сред най-интригуващите срещи в турнира бе на миналогодишните регионални шампиони от Димитровград „Бригада“ и тези на тима на „Шлагера“ от Хасково. И двата отбора се представиха блестящо по време на квалификациите, когато момчетата от „Бригада“ опровергаха името на „Непобедимите“, като ги надвиха с внушителното 6:2.  „

Първата среща на „Бригада“ от полуфиналната фаза беше срещу АФК „Лудоборец" и завърши с 2:0 за миналогодишните регионални шампиони. „Шлагера“ пък се изправи срещу „ТиБиАй“ и без проблем показа превъзходсвото си и победи с 3:1.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Отборите от демонстративния мач си направиха обща снимка
Кметът Иво Димов бе капитан на отбора на Община Димитровград

Изфодът на срещата се реши чрез дузпи
С два гола в срещата и продълженията се отчете Иво Димов
Откриването на турнира
Футболен фен
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини