50-ина почнали атаката срещу ПИБ. Вестниците в неделя

24 часа: Червени харесали десния Гаврийски за служебен премиер

Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски, научи "24 часа".

Самият Гаврийски каза, че е чул за тази идея, но още не е говорено с него.

Името на Светослав Гаврийски е обсъждано и от двете управляващи в момента партии - БСП и ДПС, научи още в. "24 часа". Червените особено харесвали финансиста. Според тях той бил добър вариант, защото има опит, специалист е, отговорен човек, смел и непукист, сподели член на Изпълнителното бюро на БСП.

Червени депутати дори са проверявали какво работи в момента Гаврийски и дали би могъл да остави временно работата си, за да стане служебен премиер.

24 часа: 50-ина почнали атаката срещу ПИБ

2-ма души бяха арестувани за изпращането на имейли и есемеси с призиви хората да си изтеглят парите от Първа инвестиционна банка.

45-годишният бизнесмен Венцислав Ангелов-Чикагото от София е единият, задържали го в Русе. В петък той публикувал на стената си във фейсбук съобщение, съдържащо злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд. Бил активен и в ютюб. Чикагото е отведен в областна полицейска дирекция, където го разпитали прокурори и спецченгета.

Труд: Борсов играч палел паника около банките

Манипулативните техники, с които в страната в четвъртък и петък е всявана паника за депозитите в банките, са били невероятно изобретателни, установи "Труд".

Информационен посредник, консултиращ играчи на фондовата борса, е изпратил в четвъртък по имейл на клиентите си "информационен бюлетин" за "рисковете за депозитите в българските банки".

Това гласи сигнал на читател до вестника, който ще бъде пратен в ДАНС и прокуратурата.

Труд: ВИП коридор за израелците в Бургас

Израелските туристи, които пристигат в Бургас за лятната си почивка, ще минават през отделен изход на летището. Той пак е на терминала за пристигащи пътници.

Досега те се движеха по отделен коридор, а изходът бе общ.

С нововъведението де факто вече никой не може да се присъедини към групите на гостите, пристигащи с полети от Тел Авив. "Това е много важно по отношение на сигурността", каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Стандарт: Столевки на пазара

Столевки зарадваха за първи път от началото на лятото търговци в страната. "Хората плащат с едри банкноти за кило домати, това не се е случвало от месеци", похвали се продавачът Иван Петров от пазара "Ситняково". Повишените обороти потвърдиха и колегите му от сергиите на "Иван Вазов" и Женския пазар, показа проверка на "Стандарт". "Въпреки че цената на черешите продължава да е над 3 лева за килограм, хората не се стискат, а пазаруват", обясниха търговците. Явно в отпускарския сезон кесиите се развързват. Според продавачите тепърва оборотите им ще се вдигат. "Смятахме, че световното ще отпуши пазара още в първите дни, но чак сега скокът се усети", коментира още Петров. Той разкри, че с колегите си от 3 дни зареждат всеки ден стока, а преди това са го прави два пъти седмично.

Стандарт: 22 язовира ще бъдат източени

22 язовира ще бъдат източени под контрола на дирекция "Управление на водите". Това заяви по "Дарик" министър Станислав Анастасов във връзка с последните наводнения във Варна и Добрич. Той добави, че Министерството на околната среда и водите наблюдава 53 язовира от национално значение. Скоро ще се направи и картотека на сухите реки в България, които досега не са оценявани като рискови, добави министърът. Междувременно във Варна продължават спасителните работи след бедствието. Общината обяви, че транспортът в събота и неделя до "Аспарухово" ще е безплатен за доброволците.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини