В Димитровград започна прием на молби за помощи за отопление

В Социално подпомагане -Димитровград започна приема на молби за отопление през предстоящия зимен сезон

От днес, 1 юли в Социално подпомагане - Димитровград започна приема на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление през идния зимен сезон. Приемът продължава до 31 октомври 2014 г.

Право на такава помощ имат лица и семейства, чийто средномесецен доход за последната половин година е по-нисък или равен на диференцирания минимален доход за отопление, поясни директорът на Социално подпомагане Жанета Желева. Диференцираният доход се определя на базата на гарантирания минимален месечен доход, който на този етап е 65 лв.

Освен това, желаещите да вземат помощ за отопление трябва да имат само едно обитавано жилище, да не са регистрирани като еднолични търговци или собственици на капитал в търговско дружество. Сред другите условия са липсата на движима и недвижима собственост, прехвърляне на собственост и др.

Освен молба-декларация, хората трябва да попадат и документи за доходите през последните шест месеца, както и такива, доказващи здравословното им състояние.

При подаване на молбата задължително се посочва вида на ползваното отопление - ток или твърдо гориво. При желание да се поеме отоплението с ел.енергия, се прилага и последната платена фактура. Размерът на помощта все още не е уточнен. Новост тази година е, че право на целева помощ за отопление имат вече и приемните родители.

От Социално подпомагане казаха още, че и тази година ще организират приемни в кметствата по селата по предварително изготвен график. В първия ден от приема на моблите в Социално подпомагане -Димитровград нямаше навалица, показа наша репортерска проверка.

Без навалица започна приема на молбите за целева помощ за отопление

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини