Съдът: Жалбата на НЧ "Звездица" срещу Общината е неоснователна!

Няколко димитровградски читалища изразиха недоволството си срещу разпределението на субсидиите и на последната сесия в края на юни
Жалбата, която димитровградското читалище "Звездица" заведе срещу решението на комисията на Община Димитровград за разпределяне на държавната субсидия, е отхвърлена от Административния съд в Хасково. Решението е взето вчера, а днес от пресслужбата на Общината го разпратиха до медиите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
От "Звездица" решиха да потърсят правата си по съдебен ред, защото смятат, че комисията не е зачела допълнително субсидираните бройки, за които се полагат средства. Освен това, димитровградското читалище смяташе, че няма ясни правила, по които става разпределението от комисията, назначена от кмета Иво Димов.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Съдът, като прецени доказателствения материал по делото, както и валидността и законосъобразността  на обжалвания административен акт с оглед основанията, визирани в разпоредбата на чл.146 от АПК, счита жалбата за неоснователна.", се посочва в решението.
 
И още: "Неоснователно е възражението на жалбоподателя за нищожност на оспорения акт поради липса на ясно разбираема воля. Противно на това твърдение съдът намира, че изразената в Протокола от 24.02.2014г. воля на комисията е достатъчно ясна и същата недвусмислено е отразена в съдържанието на този акт."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Звездица" трябва да плати по 100 лв. разходи по делото на други 4 читалища - „Христо Ботев“ в Димитровград и читалищата в Ябълково, Крепост и Скобелево.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Недоволство на няколко читалища в Община Димитровград се зароди още през зимата. Dimitrovgrad.bgvesti.net писа първи за проблема още през февруари. Според читалищата имало неправилно разпределение на средствата от държавната субсидия и делене. От Общината контрираха, че недоволни винаги ще има.
 
 
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини