С декларация синдикати и работодатели зоват за консенсус

От КРИБ разпратиха до медиите декларация на няколко организации, свързани със служителите, работниците и работодателите

С декларация по повод политическата криза, довела до срив на доверието към държавността в страната излезнаха преди дни от национално представителните организации на работниците, служителите и работодателите.

Под документа подпис са положили Асоциация на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, както и синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа".

Тя бе разпратена до медиите от Регионалния представител на КРИБ Стефан Димитров.

Организациите призовават парламентарно представените партии да спазват принципите на демокрацията и да оправдаят доверието на суверена и се върнат в парламентарната зала. Същевременно структурите, подписали се под декларацията осъждат поведението на партиите, които нагнетяват общественото напрежение и обричат икономиката на стагнация.

В документа се настоява още за постигане на консенсус в рамките до 5 август 2014 г. по основни въпроси, като големите енергийни проекти, решения, свързани с финансовата устойчивост в страната и пресичане на финансовата дестабилизация. Призовава се още и за спиране на изявленията в медиите на полицити, общественици и журналисти, с които се подклажда напрежение в България.

В съобщението се посочва, че в случай, че не се вземат адекватни мерки по повод ситуацията в страната, организациите ще ползват всички възможни обществени и граждански инструменти, и действия преди провеждането на извънредните парламентарни избори.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Част от декларацията, която бе разпратена до медиите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини