Малчугани ползват тайно площадка на фен клуба на Манчестър Юнайтед ?

Малчуганите рискуват здравето си и прескачат високата телена ограда вечер, снимка Краси Димитрова

За опасност от нараняване, която дебне деца от Димитровград предупреди нашата читателка Краси Димитрова. Става дума за двора на градина "8 март", където се помещава спортна площадка, изградена по инициатива на Фен клуба на Манчестър Юнайтед в България.

Игрището с изкуствена настилка е заобиколено от висока ограда.  Малчугани, живеещи в квартала, обаче прескачат телените заграждения и ритат топка на площадката, пише Краси Димитрова. Според нея, по-добре би било спортното съоръжение да бъде отворено, за да се ползва от децата, посещаващи не само градината.

В отговор директорът на ОДЗ №2 Сийка Николова заяви, че спортната площадка в двора на "8 март" никога не е била заключвана и може свободно да се ползва от всички желаещи по всяко време.

"Винаги насърчаваме децата да бъдат внимателни като ползват съоръжението, те не само, че не прескачат оградата, ами и дори лягат върху нея и в момента тя е в окаяно състояние", поясни Николова.

Припомняме, че спортното съоръжение в двора на ОДЗ №2 с размери 15/8 метра, бе изградено точно преди една година. Средствата са по програмата "За щастливи детски игри" на официалния фен клуб на "Манчестър Юнайтед" в България, а инициативата бе съвместна с община Димитровград.

 За идеята да има такава площадка Dimitrovgtad.bgvesti.net писа още през март 2012 година, когато се набираха средства за изграждането й в двора на детското заведение. Помощ за финализиране на начинанието оказаха местна тухлена фабрика и един от мобилните оператори, както и община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Площадката в двора на ОДЗ №2, изградена по проект на фен клуба на Манчестър Юнайтед
Привечер децата прескачат оградата и играят на площадката

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини