Хвалят се с ремонти в Черноконево, поправиха и проблемна улица с дупки

С частично ремонтирани улици е кв.Черноконево, една от тях води към център "Дъга"

В последните две години има много положителни промени в Черноконево, разказа днес кметският наместник на квартала Неделчо Петров. Както писахме, там по обяд бе организиран водосвет и курбан по повод годишнина от наводнението.

Петров посочи, че промените се дължат и на съдействието на Община Димитровград, с чиято помощ е направена нова здравна служба, санирана е сградата на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", прекаран е водопровод от Димитровград и не на последно място - тук се издига и новия център за настаняване от семеен тип "Дъга".

В последните дни черноконевци се радват и на ремонтирани частично улици, което е един от наложащите проблеми в квартала.

Сред тях е ул."Райна Княгиня", която бе в окаяно състояние, а се ползва ежедневно заради намиращо се там месопреработвателно предприяние, както и земеделски производители.

За проблема Dimitrovgrad.bgvesti.net ви разказа още през март 2013 година. Ремонт в момента тече и на отсечката, свързваща център "Дъга". Квартала има ново улично осветление, припомни Петров.

Отскоро черноконевци имат и аптека, като така се спестява разходката до центъра, но пък липсва банкомат. Такъв няма и в кв. Марийно, най-близкият е на входа на завод "Вулкан Цимент".

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметският наместник Неделчо Петров заяви, че в квартала има много положителни промени в последните две години
В квартала има и ново улично осветление
Наскоро в Черноконево открили аптека, но пък няма банкомат
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини