Настояват за облекчаване трафика на проблемно кръстовище в Димитровград

Проблемното кръстовище на бул."Раковски" с ул."Г.Делчев"

Да се вземат мерки за облекчаване на натовареността на кръстовището на бул."Раковски" и ул."Гоце Делчев" в Димитровград, настоява председателят на Общинския съвет Стефан Димитров.

Преди дни той е изпратил писмо до началника на РУП -Димитровград гл.инспектор Ангел Дулев, в което настоява органите на реда да вземат необходимите мерки, за да се избегнат опасни инциденти на това кръстовище.

Според Димитров, след събарянето на ЖП надлеза на бул."Трети март", за да се придвижат от северната в южната част на града, шофьорите използват бул."Раковски" и после ул."Панорамен път".

Понеже по бул."Раковски" продължават ремонтни дейности заради Водния проект, а част от настилката е разкопана, хората предпочитат да използват кърстовището с ул."Гоце Делчев".

"Поради този факт там движението през по-голямата част от деня е изключително натоварено и води до напрежение сред шофьорите. Това от своя страна създава предпоставки за неспазване на Закона за движение по пътищата и съответно до повишаване риска от пътно-транспортни произшествия", заявява в писмото си Стефан Димитров.

В отговор до него от РУП-Димитровград поясняват, че в разстановката на автопатрулите, отговарящи за пътния контрол по пътищата, е включен контрол на движението на въпросното кръстовище с цел спазване на Закона за движение по пътищата и регулиране на трафика в пикови часове.

Улица "Гоце Делчев"
Бул."Раковски" остана единствения алтернативен маршрут след събарянето на ЖП надлеза
Писмото на Стефан Димитров до РУП-Димитровград
Отговорът на РУП-Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини