Разривът между левицата и ДПС e заради мерака на Станишев да довърши мандата на Орешарски

Разривът между БСП и ДПС е настъпил след намерението на лидера на европейските социалисти Сергей Станишен да довърши мандата на Пламен Орешарски. Тази "публична тайна" беше разкрита от Румен Овчаров пред Нова телевизия. По думите му това е станало пред много свидетели.

Това е поредната разкрита "публична тайна" след като в петък бившият енергиен министър Драгомир Стойнев неволно призна, че фирми на Делян Пеевски участват в строежа на газопровода "Южен поток".

Според Овчаров строителните компании, зад които стои "успелият млад мъж" не са излезли от консорциума, а са прехвърлили дяловете си.  И Делян Пеевски, и Цветан Василев са били фаворитите на Бойко Борисов за строителството на "Южен поток", а БСП не направи нищо за да промени това, каза Румен Овчаров.

Според него и двата договора - за нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй" с американската "Уестингхаус" и този с руската "Газпром" за "Южен поток" са сключени без да е ясно за обществото какви ангажименти са поети, каза Овчаров. Неясни са и финансовите параметри по договорите.

"Уплътняване на подкрепата на големия бял брат" – така определи подписването на договора с "Уестингхаус" Румен Овчаров.

 Задачата максимум пред БСП е да остане "незаобиколим фактор в българската политика", каза Овчаров. По думите му това означава на предстоящите парламентарни избори левицата да спечели 70 – 80 депутати.

Ако имаме под 50 народни представители, ситуацията ще бъде изключително тежка, смята Овчаров. Според него тогава може да има повторение на управлението на Бойко Борисов.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини