Астрологът Хикмет Саид от Момчилград:Уран и Марс давят България

Хикмет Саид от Момчилград се занимава с астрология повече от 35 г. До ученика на известния Люмиер се допитват доста хора от властта в Кърджалийско - от кметове до депутати. От 2005 г. Хикмет работи по звездната карта на България и прави прогнози за бъдещето й, пише в. "Стандарт".
Роден е в Джебелско, завършва биология и химия и започва работа като учител в СОУ "Н. Вапцаров" в Момчилград. "До пенсионирането си бях учител по география. Известно време сътрудничех и на местната метеорологична станция. При нас в продължение на 2-3 години идваха и студенти на практика, защото базата в градчето беше добра за времето си", спомня си бай Хикмет и философски обобщава: "Метеорологията показва накъде се движат атмосферните фронтове, а пък астрологията накъде върви човешкият живот".

Хикмет Саид признава, че често чертае звездни карти насън. "На 46 г. завърших курсове при Люмиер. Прочетох в един вестник, че е в България и заминах веднага за столицата", разказва Саид. Оттогава ходи в София на курсове над 30 пъти. Момчилградчани и днес разказват, че преди 10-11 г. по време на предизборна кампании Саид предсказал изборната победа на новия кмет. Други пък си спомнят, че той посочил две трагични дати - август 1999 г., когато става голямото земетресение в Турция, и септември 2001 г. - терористичния акт над "близнаците" в Ню Йорк. "Повечето хора нямат доверие на астрологията, защото много от тях ни слагат под един знаменател с гледачки, баячки, врачки и всякакви шарлатани. Астрологията не бърка, бъркат астролозите в тълкуванието си, а тази наука се учи цял живот", подчертава Хикмет.

Каква е прогнозата му за България през 2014-а? "И тази година е трудна", обяснява Хикмет и показва астрографа за периода от 10 ноември 2013 г. до 10 ноември 2014 г. "Вижте, повтарят се числата 1 и 10. България се намира в 10-ти радикален дом, което насочва към промяна на общественото и държавно положение", тълкува звездите Хикмет. "Плутон се намира в 1-ви дом, което означава
коренна преориентация на държавата.

Във 2-ри дом идва Нептун, което насочва към парични кризи. Вече сме свидетели, че хората на властта са неадекватни и как поради некадърност и измами на определени лица държавата е в хаос. Парите ще идват и ще се губят като в пясъците", разказва Хикмет. "Марс е в 8-ми дом, което значи смъртни случаи през годината, много болести, много катаклизми и загуба на държавни пари", обяснява още Саид. "Планетата Уран е в 3-и дом, което "води" към неочаквани бедствия, свързани навярно с още дъждове и наводнения. Уран е планета и на наградите, но и на наказанията, които са повече. Затова трябва да се изкорени егоизмът и непостоянството на партиите", смята астрологът. "Толкова са натрупаните лошотии, че някои са готови и могат да продадат България, водени само от техните интереси. Затова трябва да преодолеят егоизма помежду си и непостоянството си. Обхванати са от "животинските" си страсти, а
трябва да се смирят казва Хикмет.

На какво се дължи трудната съдба на страната ни? Хикмет смята, че ни влияе разположението на Слънцето в Скорпион. "Ще има ново правителство, но и трудна стабилност. Този, който ще направи кабинет, трябва да се научи да се среща с другите", съветва астрологът. По думите му, с тази рождена дата - 10.11.1989 г., на демокрацията в България никога няма да й върви. "Образно представлява жена, която укротява змии, а една е завита около врата й. Поради това животът й е подложен на голяма опасност, което може да причини голяма загуба. Нужни са бдителност и смелост, за да се премахнат многото опасности, трябва ново начало", казва астрологът. И признава, че не вижда компетентен управленец, който да поведе България към по-добро бъдеще. "Политиците ни са невежи - нищо, че имат образование. Някои не могат да управляват даже и едно село от 30 души. Тъжна картина е!", песимист е бай Хикмет.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини