Майки: искаме вода в шадраваните и "укротяване на комарите"

Днес на редакционната поща получихме писмо-призив от група майки за възстановяване на шадраваните и чешмите в центъра на града и "укротяване" на комарите.
Както писахме вчера, Общината е направила график за пръскане срещу комари, което ще се извърши в четвъртък и петък и се очаква проблема с "кръвосмучещите гадинки" да бъде до голяма степен разрешен.
Ето и писмото, без редакторска намеса:
Здравейте, редакция на БГвести, пише ви една майка от името на други такива и свое. В тези жеги много бихме били благодарни, ако било то и не до там ефективните водни атракциони, а тоест шадраваните в централната част на града заработят. Те са едно богатство за гражданите в задушните привечерни, а и дневни часове. Не знам защо тези съоръжения, както и чешмичките по централната алея не работят, дали е много скъпо или са непоправимо повредени, но ще дадете лъч детско щастие, ако децата на Димитровград имат възможността да им се наслаждават.
Нашия призив към отговорните институции, които не знам дали са Общинските власти или фирмата, поддържаща чистотата в града е: " Молим Ви, доставете ни малко щастие в нашия малък и китен град".
Друг проблем, който смущава привечерните разходки са рояците ненаситни кръвопийци, които са толкова гладни, че смучат всичко което мърда и това, че се опитваме да предпазваме децата и себе си от кръвосмучещите гадинки с разни фармацевтични продукти не помага. Комарите, които ни нападат след 18:00 са толкова много, че се прибират с нас по домовете ни, прикрити по гънките на дрехи, количките на децата, в косите ни и в този момент се налага да започнем да обгазяваме с разни химикали за да оцелеем до сутринта. Молим или ги укротете или ги нахранете за да ни оставят намира или намалете броят им!
С уважение: Майките

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини