До дни ще потекат шадраваните в Димитровград

Фонтаните пред съда вече работят
По повод изпратеното ни писмо от група майки, търсещи прохладата на шадраваните в града, от Oбщината ни дадоха информацията, че до дни ще потече вода от тях.  От вчера фонтаните пред съда работят.
Причината за спирането на водните съоръжения, както писахме преди повече от месец е, че помпите са спрели да работят вследствие на бурите, връхлетели Димитровград, като своевременно са предприети мерки за възстановяването им. От Общината апелират за разбиране, защото е нужно технологично време за отремонтирането на помпите, което не е лека и бърза работа. Само една от помпите тежи над 350кг. а ремонта й струва повече от 2000 лева, кометират от общината.
 
По другия въпрос засегнат от "Майките", че чешмичките в центъра не работят, от Общината ни увериха, че те се поддържат редовно, но за съжаление има непрестанни вандалски посегателства върху тях. Общинските власти и ние апелираме към гражданите, когато видят посегатество върху тези съоръжения, да имат гражданска съвест и да се опитат да ги предотвратят, те са наши и трябва да ги пазим. В повечето случаи, тези които ги повреждат са деца и младежи, които се забавляват с течащата вода.
 
По третия проблем споменат в писмото, за комарите, както писахме по-рано вече започна пръскането срещу тях и техните ларви, което се извършва в четвъртък и петък вечер и ще намали тяхната популация.
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини