Обявиха важни срокове, свързани с предстоящите парламентарни избори

До 14 септември 2014 г. всички избиратели с трайни увреждания от Община Димитровград, които искат да гласуват в парламентарния вот на 5 октомври с подвижна урна, могат да подадат заявление до Общинска администрация, напомниха от там.

То трябва да е по настоящ или постоянен адрес. Освен това, лицата с трайни увреждания трябва да представят и документ на ТЕЛК или НЕЛК.

20 септември 2014 г. е срока, до който избирателите с различен постоянен или настоящ адрес могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес. За целта се подава заявление до кмета на Общината, кметството или кметският наместник.

Пак 20 септември е крайната дата за издаване на удостоверение за гласуване на друго място. То засяга само на кандидати за народни представители за Народно събрание, членове на Централната избирателна комисия, на Районните избирателни комисии и наблюдателите, припомнят от Общината. Заявлението се подава до кмета на общината, кметството или кметския наместник по постоянен адрес на избирателя.

Заявленията за подвижна избирателна урна, вписване в избирателния списък и удостоверение за гласуване на друго място се приемат от 25 август 2014 г. след като бъдат обявени избирателните списъци.

Със заповед на кмета Иво Димов са образувани и избирателните секции на територията на Община Димитровград, които ще функционират в деня на изборите - 5 октомври. Те са 92 на брой, с една повече в сравнение с предходния вот за Европейски парламент. Освен в МБАЛ "Св.Екатерина", избирателна секция ще има и в дома за стари хора "Калина" на ул."Ш.Петьофи" №11.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини