Ремонти занимават димитровградските съветници на сесията през август

Общинският съвет в Димитровград ще заседава на 28 август

С ремонти и благоустрояване ще се занимават димитровградските съветници на заседанието, насрочено за този четвъртък, 28 август в зала "Гросето".

В дневния ред на августовската сесия има едва 13 точки, почти половината от тях са свързани със строителни дейности, касаещи различни места в града.

Да се изгради обезопасена детска площадка в кв."Каменец" и спортен кът към нея, това предлага Виолета Желева от групата на БСП. Тя е своеобразно продължение на докладната на Диян Георгиев, приета на предната сесия. Допълнението към нея е спортния кът, както и факта, че трябва да бъдат заложени средства за направата им през 2015 година.

Председателят на ОбС Стефан Димитров настоява да бъде чакълиран и валиран главен път в местността "Габера", който се използва от много димитровградчани за достъп до т.нар. Вилна зона, която вече е в регулацията на града.

В докладна, внесена от шефа на местния парламент е заложено искане за ремонт на покрива на МБАЛ "Св.Екатерина". Нужната сума е близо 10 000 лв., но строителните дейности са наложителни, според новия управител д-р Матей Матеев, цитиран в докладната.

Съветникът от БСП Сашо Спасов внася предложение за изграждане на перпендикулярен паркинг на ул."Ем.Станев" №19.

Общинарите ще се занимават и с промени в подробния устройствен план, както и с отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещ се жител на село Горски извор. Подробности по дневния ред се очаква да даде днес председателят на ОбС Стефан Димитров, който свиква пресконференция по обяд.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини