Toshiba представи евтин 7-инчов таблет с Windows 8.1

Toshiba засилва присъствието си на пазара на таблетите с нов компактен и евтин модел. Encore Mini ще разчита на 7-инчов екран и пълнофункционален Windows 8.1.

В спецификациите на устройството са включени процесор Intel Atom, 1 GB оперативна памет, 16GB вградена памет и слот за microSD карти. На разположение са две камери, micro USB 2.0, WiFi. Резолюцията на екрана пък е 1024х600.

От подобни характеристики и малкия екран не може да се очаква много, но устройството ще се справя с основните задачи, които са търсени от масовия потребител. Негова атрактивна черта ще е цената, която ще е 119 долара. Очаква се доставките на Encore Mini да започнат в средата на месеца.

За момента на пазара няма много компактни таблети, които да разчитат на Windows. Причината за това беше високата цена за лиценз на платформата и необходимостта от по-сериозни спецификации. С напредъка на разработките от страна на Intel обаче и облекчените изисквания за лицензиране от Microsoft, компактните Windows таблети започват да стават реалност.

HP също има подобно предложение, макар и по-скъпо с около 80 долара. Очакванията са, че ако първите компактни Windows таблети бъдат приети сравнително добре на пазара, то тяхното разнообразие много бързо ще се увеличи.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини