С 3 паралелки стартира учебната година единствената професионална гимназия в Димитровград

Янка Гочева е остава директор и на новата обединена професионална гимназия

65  години от създаването на първото в страната химическо училище отбелязаха днес в обединената от 1 август Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“в Димитровград, от името на която са премахнати химичните и хранителни технологии.

Засега е ясно, че единствената професионална гимназия в града  ще има три паралелки с общо четири специалности. Запазва се "Ел.обжавеждане на предприятията" , което като прием направи несъществуващата вече ПГ "Капитан Петко войвода". Ръководството на новосформираната гимназия пое Янка Гочева.

Нe мога да кажа колко точно преподаватели от "Капитан Петко вайвода" приютява новата гимназия, тъй като сливането не е приключило, коментира Гочева. Тя изрази недажда, че приемното училище ще продължи традициите да се работи за просперитета на професионалното образование.

 По време на тържеството днес Гочева припомни по -важните дати в живота на гимназията в последните 5 години - Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, 2011 - Международна година на химията, Национален форум „Димитровград – българската столица на химията“ и дейностите по проектите „Традициите – еднакви и различни“, „Рецепти за усмивки“, „Ученически практики“, „Управление за ефективно професионално образование”, Нова възможност за моето бъдеще“ и др.

ПГ „проф. д-р „Асен Златаров“ е единствената гимназия в област Хасково, която работи и по двата последни проекта, подчерта Гочева. Тя благодари на всички свои колеги - бивши и настоящи, а също и на партньорите на гимназията при реализирането на разработките. Водосвет, отслужен от архиерейски наместник Георги Тодев също бе част от празника, както и коктейл за гостите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Колективът на гимназията поднесе подарък на директорът Янка Гочева

Тортата за празникът на училището

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Ге
    Георгиева
    16 -1
    16:39, 5 сеп 2014
    И двете директорки са пенсионерки , ама си натискат парцалите, не се махат ,а уволняват поголовно.Не е редно така, не се прави така!
  • 2
    Ха
    Хайде де
    6 -10
    17:46, 5 сеп 2014
    До питанка? Мислиш ли, че е редно да се уволняват... Виж коментара
  • 3
    Ив
    Ива
    8 -1
    19:10, 5 сеп 2014
    Еми затова "умните" учители си смениха статута от даскал на директор на ОП та чак и закани ръсят ако не им направили договора постоянен :)
  • 4
    Го
    Гошо
    4 -5
    19:15, 5 сеп 2014
    Хаха от цялата работа даскалиците от строителния май най много го изядоха. Първо ги преместиха, като "гости" във сградата на миния, а сега и във химията, но колко са оцелели във края на краищата не се знае. От цялата работа те са най ощетени сигурно.
  • 5
    23
    23456
    5 -1
    19:34, 5 сеп 2014
    Те и от Минния ги няма!От цялата работа всички са ощетени!С изключение на домакините!
  • 6
    Ге
    Гери
    5 -6
    19:38, 5 сеп 2014
    Много ли ти е смешно,Гошко? Пази боже да не те стига и теб такава участ!Господ обаче си знае работата и рано или късно всичко се връща тъпкано!!!
  • 7
    Ге
    Гери
    5 -6
    19:38, 5 сеп 2014
    Много ли ти е смешно,Гошко? Пази боже да не те стига и теб такава участ!Господ обаче си знае работата и рано или късно всичко се връща тъпкано!!!
  • 8
    Цц
    ццц
    3 -2
    07:45, 6 сеп 2014
    Вече бившата ПГ"Кап.Петко войвода" отдавна е нарочена от властимащи за ликвидиране! Затова направиха първото сливане с ПГСС и поставиха удобен директор.Без коментар за "недоразумението" от последната учебна година. Хей, журналисти и фоторепортери - я се разходете до там, вижте и покажете грабителството, което започна веднага... Мила родна картинка! ... А каква нова ПГ от НАЦИОНАЛНО значение ще правят общинарите в онези руини накрай града??? Боже, боже??? :-(
    • Цц
      цццц
      3 -6
      20:59, 6 сеп 2014
      Нарочена? Я си спомнете колко училища бяха оптимизирани. Истината е, че в ПГ "Капитан Петко Войвода" децата са почти кокото учителите. Защо не си го признаете? Така ще ви стане по-спокойно.
  • 9
    Хм
    хм
    1 -4
    09:22, 6 сеп 2014
    Директори??? Това са кадрите на БСП!!!
  • 10
    А
    А
    0 0
    20:12, 7 сеп 2014
    Браво на тях! ��
  • 11
    Ki
    KIrchoYOuOY
    0 0
    21:25, 7 сеп 2014
    ... ???
Последни новини