Министър Бакалов препоръча превантивна дейност на Общините срещу наводненията

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и гл.комисар Никола Николов - шеф на НС Пожарна безопастност и защита на населението

Превантивна дейност да предприемат местните власти, за да бъдат избегнати в бъдеще подобни наводнения препоръча в Димитровград министърът на вътрешните работи в служебното правителство Йордан Бакалов.

Той пристигна тук след посещение в наводнените райони у нас, заедно с гл.комисар Никола Николов - шеф на НС "Пожарна безопасност и защита на населението".

Три области са засегнати от наводненията през последното денонощие в страната - Бургас, Стара Загора и Хасково. Общо 78 са наводнените места в България. В Стара Загора те са най-много - 35, 20 са те за област Хасково.

Бях в Бургас, Харманли, Хасково и сега в Димитровград и с очите си видях как реагират служителите в МВР, Пожарната служба и местната администрация, каза Бакалов. Той определи действията на своите подчинени като адекватни, а администрациите знаели как да реагират в случаи на бедствия.

За съжаление в Бургас има три жертви, това е най-лошото, защото всичко останало, колкото и да е трудно се оправя", коментира МВР министърът. Според него, адекватно са реагирали и жителите на харманлийското село Бисер, което бе наводнено преди две години.

Участие в спасителните операции в страната са взели и два хеликоптера, каза още Бакалов. Доволен съм от това, което видях, хората си познават плана за действие при кризисни ситуации. Според министърът, ситуацията в наводнените райони се нормализира, с изключение на Лозен.

Шефовете на Областна дирекция на полицията в Хасково и РУП -Димитровград също присъстваха на срещата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини