В Езиковата връчиха сертификати за отличие на 15 ІX

Специално внимание бе отделено на най-новите богоровци – осмокласниците

Новата учебна година в община Димитровград бе открита най-напред в ЕГ”Д-р Иван Богоров” в Димитровград. Ученици, родители и гости бяха посрещнати с „Добре дошли” на няколко езика. Сред гостите на тържеството бяха заместник-кметът Светослав Стойков , общинският съветник Диан Георгиев и г-жа Благоева – представител на холандската фондация „Стихтинг Студифондс Дана”.

Директорът Красимир Кръстев пожела на всички успешен старт на новата учебна година. „Езикова гимназия е пристан, към който винаги можем да се завърнем” – отбеляза в словото си Дарина Пейчева – двукратен носител на холандската стипендията на и на Богоровска награда за 2014 г. Своите вълнения отново да е в училищния двор сподели Деян Иванов – студент на България за 2010 г. и носител на наградата „Млад изобретател” на фондация „Еврика” за 2013 г. Да научават всеки ден по нещо ново и да имат смелост да правят своите открития пожела на учители и ученици Аднан Адем – богоровец от випуск 2007г., юрист и писател, който дари на училищната библиотека своята първа книга „Справедливост срещу правосъдие”.

В първия учебен ден сертификатите си за отличие получиха и носителите на стипендиите, осигурени от фондация „Стихтинг Студифондс Дана”, връчени от г-жа Благоева и Тодор Тодоров – председател на ПК по образование към Обищнски съвет - Димитровград и преподавател в гимназията.

Специално внимание бе отделено на най-новите попълнения в гимназията – осмокласниците. Техните вълнения на прага на новото училище изрази Христиана Стойчева, а група от десетокласници поднесе на новодошлите зеле и моркови за късмет и кураж.

 

Новата учебна година в община Димитровград бе открита най-напред в ЕГ”Д-р Иван Богоров” в Димитровград.
Тържеството започна с посрещане знамето на училището

Директорът Красимир Кръстев се обърна със слово към присъстващите

Сертификатите си за отличие получиха и носителите на стипендиите, осигурени от фондация „Стихтинг Студифондс Дана”

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини