Откриха официално обновената сграда на градината в Горски извор

Сградата на градината в Горски извор е изцяло ремонтирана

Ремонтираната сграда на детската градина в димитровградското село Горски извор бе открита днес. Лентата на новата придобивка, в която се обучава една група от 24 деца, прерязаха кметовете на Димитровград и Горски извор Иво Димов и Янко Янев. Ритуалът бе предхождан от водосвет за здраве и менче с вода.

Средствата за реконструкцията на детското заведение, част от ОДЗ №5, са в размер на 151 500 лв. и са осигурени от бюджета на Община Димитровград, припомни кметът Иво Димов. Решението за обновяване на старата сграда взе миналата година Общинският съвет, а самите дейности започнаха юни месец тази година.

Седем години чаках ремонта на градината, заяви развълнувано кметът на Горски извор Янко Янев. Той благодари на Общината и фирмите, помогнали за вътрешното обзавеждане на ОДЗ-то.

Сградата на детското заведение, строена през 1962 година е претърпяла цялостен външен и вътрешен ремонт - подняма на дограма, саниране и топлоизолация на външните стени.

Поставена е нова водопроводна и ел.инсталация, климатизация и соларна инсталация, извършена е шпакловка и вътрешно боядисване, поставени са теракот, ламиниран паркет, окачен таван. Реконструкция е извършена и в кухненското помещение, тоалетните, както и пространството около сградата и терасата.

Малчуганите зарадваха гостите на откриването с кратка музикална програма.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметовете на Димитровград и Горски извор прерязаха лентата на обновената градина
Ремонт е направен в тоалетните
Обновяване има и в кухненското помещение
Сградата е санирана и топлоизолирана и отвън
Водосвет за здраве беляза откриването на ремонтираната сграда
Икона на Св.Богородица подари на детското заведение свещеникът

Директорът на ОДЗ -то лична менче с вода
Родители и жители на Горски извор дойдоха на откриването

Спалното помещение
Сградата отвън
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини