Първан Симеонов: Избирателната активност ще е 45%

Първан Симеонов

45 % е очакваната избирателна активност към момента за предстоящите избори, каза Първан Симеонов, директор на социологическата агенция „Галъп Интернешънъл” пред Фокус.

По думите му, на фона на липсата на нова формация, която да внушава доверие сред избирателите, подобна активност не е ниска. Симеонов каза още, че ГЕРБ, БСП и ДПС са сигурни участници в Народното събрание и е малко вероятно подкрепата за тях да се промени драстично до изборите.

„Трудно ще се променят предвиждащите резултати за първите партии. Възможни са промени в следващите три, които според изследване на „Галъп Интернешънъл”, са „България без цензура”, “Реформаторския блок” и „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”. „България без цензура” и „Реформаторския блок” се движат със сходни нива на подкрепа, докато при „Патриотичния фронт” подкрепата се увеличава. При тази формация заявените електорални нагласи са твърди. Аз не изключвам и някоя от двете формации, които са под чертата – „АБВ” или „Атака” – да съберат необходимия вот и да влязат в Народното събрание. Оттук нататък ще стане интересно, има много политическо време”, каза още Първан Симеонов.

Той допълни, че според него партията, която може да мобилизира колебаещите се хора е ГЕРБ, а ДПС може да мобилизира повече хора от чужбина.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини