Решено: Пръскат извънредно срещу нашествието от комари в Димитровград

Заблатените места, които останаха след поройните дъждове край Димитровград и в града предизвикаха нашествие на комари

Извънредно пръскане против комари ще се извърши тази вечер и утре на територията на Димитровград и кварталите, информираха от Общината. Както писахме, истинско нашествие на този вид насекоми бе регистрирано в последните дни. Пак тогава градоначалникът Иво Димов коментира, че се обсъжда възможност за нова обработка на тревните площи.

Обилните валежи и останалите след тях заблатени места помогнаха за увеличение на популацията. Лошите метеорологични условия не позволяваха да се извърши дезинсекцията срещу имаго на комари на улични дървета, храсти и зелени площи по-рано, поясняват от кметството.

Пръскането ще се прави във времето между 18.00ч. и 23.00ч., за да се използва най-високата активност на насекомите. Услугата извършва пловдивска фирма, а препарата е "Цитрол".

Ще бъдат обработени и всички дворове на детски градини и учебни заведения на територията на града, както и растителността в междублоковите пространства и част от парковете, които най-често се посещават.

При дъжд или силен вятър е възможно графика да се промени, уточняват от Общината.
Това е второто извънредно пръскане срещу комари, предприето от тукашната администрация. По план през лятото се извършиха и четири планови пръснания срещу насекомите и ларвите им.
 
Dimitrovgrad.bgvesti.net
 
Извънредно пръскане срещу комари и ларвите им предприема Общината в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини