26-годишен димитровградчанин представи първия си роман

Недялко Бакалов /в ляво/ представи книгата на младия автор Аднан Адил

Първата си книга представи снощи в Дом музей "П.Пенев" в Димитровград младият юрист, роден в Димитровград Аднан Адил. Бившият възпитаник на ЕГ "Д-р Иван Богоров" е нарекъл дебютната си творба "Справедливост срещу правосъдие". В нея 26-годишният автор  описва историята на историята на двама мъже - агент от ФБР и съдия. Вторият раздава свое собствено правосъдие и извън съдебната зала, а разказът го сблъсква с полицая, спазващ закона.

Това е роман с атрактивни герои, изпълнен с напрежение и действие, с вътрешна динамика на текста, така представи автора литературния критик и журналист Недялко Бакалов. Нарече я своеобразна криминална приказка за вечната борба на доброто срещу злото. Книгата респектира с обема си от 325 страници, но и с отворен финал.

Бакалов посочи достойнствата на дебютния роман на Аднан, но направи препоръки към автора относно редакцията. Той пък вече подготвя втората си книга, която ще бъде посветена на Втората светова война. Гледната точка тук ще бъде обикновенния немски войник.

Пред множеството, събрало се на представянето в Дом-музея Аднан разказа, че като на шега е решил да напише книгата, разтоварвайки се от тежките изпити в университета. Въпреки, че борави със специфична терминология, младият мъж е използвал изцяло въображението си, за да се роди творбата. Предпочита действието да се развива в САЩ и някак да се отдалечи от българската действителност. Не случайно е избран от отворения финал - дали справедливост или правосъдие вксеки сам решава, когато прочете творбата.

Книгата "СПраведливост срещу правосъдие" вече бе представена в Хасково в рамките на конкурса "Южна пролет", където предизвика голям интерес.

Актьорът Стефан Цирков прочете откъси от романа на Аднан
Аднан е възпитаник на ЕГ "Д-р Иван Богоров" и току що е завършил право
Множество близки и почитатели на младия автор изпълниха Дом-музей "П.Пенев" снощи

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини