15-годишно момиче: „Ислямска държава“ ме отвлече и продаде в секс робство

15-годишно момиче разказа как е успяло да избяга от лапите на екстремистите от „Ислямска държава“, като е упоила и застреляла своите двама съпрузи, които я купили за секс робиня. Тийнейджърката, чието име не се разкрива, е само една от стотиците млади жени-язидки, отвлечени от ислямистите след превземането на родния им край в Ирак – планина Синджар.
Жените и момичетата са откарвани в бастионите на «Ислямска държава“, където са изнасилвани. Някои от пленничките са били на не повече на 5 години.

Успялото да се спаси момиче разказва историята си пред Аппот Ирак, където то е успяло да се върне с останалите живи свои роднини в палатка край пътя. Клатейки се от нерви, то започва разказа си, след като роднините й излизат навън. А той е потресаваща история за кураж срещу похитителите, които продължават да държат в плен двете й сестри. Баща й, братята й и други мъже от семейството са изчезнали, съдбата им е неизвестна.

Първо, казва момичето, тя и други момичета били отведени в град Тал Афар, където били държани в затвора Бадош, докато не започнали американските въздушни удари. След това екстремистите я завели в Мосул - най-големия бастион на ислямистите, а после била откарана в сирийския град Ракка. «Те водеха момичетата в Сирия, за да ги продават. В Сирия ме продадоха. Първите пет дни бях със сестрите си. След това едната ми сестра бе продадена и върната в Мосул. Аз останах в Сирия“, спомня си тя.

По думите й, в Ракка тя е била омъжена за палестинец, който тя застреляла, когато се сдобила с пистолет от прислугата му, която била ядосана на своя господар. Момичето избягало, но нямало къде да отиде. Затова то отишло на единственото място, което познавало - в къщата, където била държана заедно с другите момичета в Ракка.

Екстремистите не я познали, но я продали за втори път за 1000 долара на саудитец. «Той ми каза, че ми смени името на Абийр, за да не ме познае майка ми. Каза ми, че ще приема Исляма и ще стана негова жена. Аз отказах да стана мюсюлманка и избягах“, разказва момичето.

Бягството успяло, защото момичето сложило дрога в чая на своя владелец, преди да му го поднесе. В резултат той заспал и всички успели да избягат. Този път щастието й се усмихнало. Тя намерила мъж, който се съгласил да я закара до Турция, където се намирал един от братята й.

Когато пристигнала, брат й взел назаем 2000 долара от приятели и платил на трафиканти да я върнат в Северен Ирак.

Момичето е едно от стотиците язидки, за които иракското министерство за човешките права съобщи, че са отвлечени от планина Синждар през август.

Други язиди, пленени от екстремистите, разказаха пред АП как ислямистите са ги държали гладни и жадни, и дори не са им позволявали да седят. Всичките те разказват, че са виждали десетки пленени жени-язидки, някои от които на по пет години, и всичките казват, че имат роднини, които са в неизвестност.

19-годишната Амша Али се е отказала от правото си на анонимност, за да разкаже за кошмарите. Тя е била бременна в шестия месец, когато е била отвлечена. За последно тя вижда своя съпруг да лежи на земята, преди да бъде застрелян.

Тя и други жени били отведени в къща в Мосул, пълна с ислямисти. Там всички били омъжени насила. «Всеки си взе една от нас за жена“, казва тя. По думите й, след това всичките жени били изнасилени от «новите си съпрузи“. Само тя не е била докосната, защото е била бременна.

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фа
    факт
    5 0
    12:24, 11 яну 2015
    Сега в медиите, някои книги, тв предавания и т.н има толкова лъжа и пропаганда (много неща в тях са лъжи или силно пресилени неща- особенно на сексуално-извратена тематика), че нормален човек-често се съмнява в информацията в тях ! Според най-добрите психолози и психиатри-днес мнозинството мъже (особенно под 50 годишна възраст) са гейове и/ или импотентни (тоест загубили напълно сексуално, полово и т.н влечение към жени- и без физическа възможност да получат ерекция с жена)-и никога не са правили **** с жена и т.н. Най-вероятно бойците на Ислямска държава (които не са импотентни) са гейове и правят **** помежду си- а може би малцина от тях биха имали гей връзки с мъже извън бойците на Ислямска държава. А пък то и в ислямския рай има тълкувания, че гей мъжете ще имат неограничени гей връзки с мъже- и те няма да се женят за жена или жени.
Последни новини