Къща виси от скалите над океана

Парцелът, на който е построена тази къще е с площ 0 кв.м. Футуристичната сграда виси на скала над океана, сякаш напук на гравитацията. Но не е само това. За да паркирате колата, в този дом трябва да карате като за самоубийствен скок във вълните. Не може да мине без адреналин, макар гаражът да е на нивото на пътя, на покрива на къщата.

Светът смята австралийците за хора, здраво стъпили на земята. Това изглежда не важи за къщите им. Особено тази - Cliff House.

Засега Cliff House съществува само на проект. Ако се бъде построена, със сигурност ще се превърне в един от най-сниманите обекти на планетата. Триетажният дом, с пет спални във Виктория не е кацнал на върха на скалата - това би било твърде лесно. Вместо това, той се е вкопчил в скалата. 

Проектът включва асансьор, барбекю, спа баня, гараж за две коли и прозорци от пода до тавана. Закрепен към скалите със стоманени игли, имотът изглежда така, сякаш един по-силен порив на вятъра ще го прати в морето. И все пак Максуел хътчисън, бившият президент на Кралския институт на британските архитекти, заяви, че няма причина имота не трябва да бъде структурно звук.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини