Германски ислямист плаши Меркел във видео

Германец, заминал да се бие за “Ислямска държава” в Сирия, публикува заплашително видео срещу канцлера Ангела Меркел. В него приелият исляма мъж призовава събратята си от всички европейски държави да се посветят на битка за Аллах срещу “мръсните европейци”. Видеото съдържа заплахи срещу Меркел, френския президент Франсоа Оланд, британския премиер Дейвид Камерън, американския президент Барак Обама и руския държавен глава Владимир Путин. Заплахите изрича самият германец, биещ се на страната на ислямистите под псевдоним Абу Давуд. За него се знае, че е от Гладбек и се казва Михаел Н.

Във видеото ислямистът нарича Обама “мръсен лъжец”, който заблуждава народа си и го принуждава да прави “страхливи въздушни удари”. Същото важи и за “мръсната Меркел”, която “прави подаръци на Израел”. “Съберете се всички – Оланд, Камерън, Путин. Съберете се срещу мюсюлманите, за да загубите тази битка”, казва той.

Михаел Н. заминал за Египет с жена си през 2012 г., а после се прехвърлил в Сирия.

Междувременно руски медии писаха, че “Ислямска държава” иска да организира алтернативно световно първенство по футбол.

Участниците ще бъдат от Либия, Афганистан, Египет, Ирак и Сирия Те ще играят не по правилата на ФИФА, а според шериата. Първенството ще се проведе в либийски град – Дерна или Турф. Още не е ясно кога ще бъде проведено то, но вече е избран военен комитет, който да го организира. Първенството ще се използва за привличане на повече младежи в редиците на джихада.

“Ислямска държава” атакува вчера стратегически възвишения на територията на Ливан близо до границата със Сирия. Ливанската армия е успяла да спре настъплението.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини