Подаръци за депутатите само до 300 лева. Преглед на печата

„24 часа": Подаръци за депутатите само до 300 лева

Забранява се на депутатите да приемат подаръци на стойност повече от 300 лв.

Това ще бъде разписано в правилника на Народното събрание по предложение на ГЕРБ. И досега подобен текст съществуваше, но във финансовите правила към правилника, а сега се вкарва в основния документ за работата на парламента.

 

„Труд": Глобиха жена с 1000 лв. заради домашни цигари

Жена, свивала цигари у дома с насипен тютюн, беше глобена с 1000 лв. Ирина Димитрова (57 г.) от шуменското село Панайот Волов е санкционирана от митницата във Варна, а Шуменският районен съд потвърди наказанието. "Наистина ли трябва да плащам? Нямам пари, преживяваме със 150 лв. месечно и изкараното от градината", кахъри се Ирина,

 

„Стандарт": Отварят хазната за европроекти

Кабинетът "Борисов" отваря хазната за европроекти. С пари от бюджета авансово ще се финансират строежи на пътища и училища. Ще има средства и за малкия бизнес. Целта е да не се допусне втора нулева година за еврофондовете в програмния период 2014-2020 г. Това реши вчера съветът за европарите към кабинета. Очаква се през 2015 г. да бъдат открити процедури за 6,8 млрд. лв.

От бюджета авансово ще се отпускат пари за пречиствателни станции и мерки срещу наводнения и свлачища. Предвидени са средства за жп линията Пловдив-Бургас, последната отсечка от магистрала "Струма" и столичното метро.

Кабинетът ще забърза процедурите по програмите за енергийна ефективност на малките и средните предприятия, както и за обучение на кадри. Ще се приемат и проекти за рибарство.

 

„Монитор": Гледаме парламента като риалити

В парламентарно риалити ще се впуснат депутатите след промени в правилника им. Вчера специалната комисия, която се занимава с изготвянето на устава на НС, прие предложение на АБВ за нов начин на ефирно излъчване на работата в парламента. Той е заимстван от ЕП, където заседанията, както и дейността на комисиите се филмират и излъчват по специален канал, като всеки има право да поиска и запис от определено заседание.

 

„Сега": ГЕРБ прекроява основно сектор "Сигурност"

ГЕРБ се готви да прекрои основно сектор "Сигурност", като заличи всички промени, направени през мандата на БСП и ДПС. Това става ясно от внесения от група депутати проект за изменение на Закона за МВР, сред които са бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, ексшефът на комисията по досиета Методи Андреев и др. Законопроектът за МВР съдържа предложения за промени в законите за ДАНС, за специалните разузнавателни средства, за чужденците, за електронните съобщения и т.н. Впечатляващи са мотивите - гарнирани с епитети, в полемичен стил, изпъстрени с удивителни, многоточия и възклицания "По-добре късно, отколкото никога!".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини