Подменят празничната украса на коледната елха в Димитровград

Живото коледно дърво в центъра на града ще бъде с нова празнична украса тази година

С изцяло нова празнична украса ще бъде коледната елха в центъра на Димитровград тази година. Днес на площад "България" започна свалянето на старата украса и подготовката за поставянето на новата. Тя ще е с LED- осветление, коментираха от пресслужбата на Община Димитровград.

От местната администрация в момента преглеждат наличнана украса по главните димитровградски улици. От бурите през летните месеци много от украшенията са повредени.Щети има нанесени и на елементите на трите кръгови кръстовища - до зала "Младост", до ОМВ и до бившето кино "Химик".

Поправка ще претърпят лампичките по бул."Раковски" и бул."Благоев". Нова украса тази зима ще бъде поставена по бул."Христо Ботев",бул."Ст.Стамболов" и ул."Иван Вазов".

Очаква се празничното осветление да бъде запалено на 1 декември. Светлините на коледното дърво ще грейнат най-рано на 3 декември, коментира Кремена Борисова, която отговаря за връзките с медиите.

От седмица администрацията водела преговори с екипа на малката певица Крисия Тодорова, която е поканена да участва в тържеството по запалването на коледното дърво в Димитровград.

Към момента не е сигурно гостуването на Крисия тук, категорични бяха от Общината. Преди два дни тя спечели 2-ро място на конкурса за песен на детската Евровизия, заедно с малките музиканти Хасан и Ибрахим.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Специалисти свалят старата коледна украса
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Жи
    жител
    3 -1
    19:31, 17 ное 2014
    Сетиха се най-накрая, че е за смяна.Дано новата да е найстина добра. Да не стане като старата половината дърво беше бе украса.......... беше си голямо излагане... !!!
Последни новини