С огнено шоу и гора от елхи посрещат Дядо Коледа в Димитровград

    Коледна гора от 26 живи елхи ще украсяват с играчки димитровградските деца в деня, когато тук ще пристигне Дядо Коледа. Тържеството ще започне в 17:30 часа на 4 декември, понеделник на площад "България", информират от Общината.

    Начинанието е под надслов "Елха за баба и дядо", а децата трябва да носят направени от тях коледни украси. Живите елхички са предоставени от Държавно горско стопанство - Хасково, а след тържеството ще бъдат дадени на пенсионерските клубове в общината.

    На площада вече са разположени традиционните дървени работилнички. Там малки и големи ще могат да украсят вкусни коледни сладки и да напишат писмото си с желания до Дядо Коледа. В една от къщичките ще бъде разположена и пощата на Добрия старец, а елфи ще се събират писмата му. Сред атракциите тази година ще бъде изработката на преспапие от малчуганите.

    Програмата по посрещането на Дядо Коледа в Димитровград включва още огнено шоу, коледни песни в изпълнение на Детска вокална група "Слънчогледи" и магичната музика на саксофониста Милен Стойков. Финалът ще бъде поставен със запалване светлините на най-голямото Коледно дърво в България и с пищна заря.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини