В Димитровград пекат коледни сладки на площада, докато чакат Дядо Коледа и Крисия

Коледни сладки ще могат да приготвят децата, докато чакат Дядо Коледа тази година

Част от програмата по запалването на светлините на елхата на площад "България" оповестиха днес от Общината. Все още не е ясна датата, на която това ще се случи, но е сигурно, че ще гостува звездата на детската Евровизия Крисия Тодорова, това заяви шефът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова. Денят и часът ще бъдат оповестени по-късно.

Пред журналисти Шаркова разкри, че деца и възрастни ще бъдат посрещнати, както и миналата година от петте дървени къщички на площада. В тях ще има поща за писма до дядо Коледа, работилници за приготвяне, печене и украсяване на коледни сладки, изработка на коледни венци и на свещници. Ще бъде помислено и за сгряващо питие за малки и големи.

Присъстващите ще могат да си направят пак снимки с Дядо Коледа, който по традиция вече, ще пристигне с ретро автомобил. Ще има и една новост - фото манекен, който ще остане на площада пред Общината през целия месец декември. Пред кмеството ще има и атракциони, което също е новост тази Коледа. Предвидени са и фойерверки.

Елхата ще е с нова украса тази Коледа

От администрацията допълниха, че целта на празника тази година е да бъде придадена типичната празнична атмосфера в европейските градове с коледни базари - мирис на канела, на печени курабии и скара с вурсчета.

От Общината днес бяха категорични, че Крисия ще бъде в Димитровград за запалването на коледната елха, но датата не била ясна

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ед
    едно мнение
    6 0
    23:48, 19 ное 2014
    За Крисия хубаво е поканена, ама защо така немски традиции в този празник, срамуваме ли се, че сме българи....
  • 2
    Ha
    hahha
    0 0
    13:36, 21 ное 2014
    Вурст на Коледа,брей че "традиционно"...Не забравяйте и България е в Европа,и България има традиции!!Децата ни няма да знаят за тях,защото на Коледа ще си пекат вурстчета....
Последни новини