Над 200 хил. души излязоха на антиправителствен протест в Тирана

Над 200 000 души протестираха в центъра на Тирана срещу икономическата политика на социалистическото правителство на Еди Рама.

Според тях икономическите мерки на кабинета водят до увеличаване на цената на електричеството, на данъците и на безработицата. Протестът мина без никакви инциденти, съобщава "Франс прес", позовавайки се на местната полиция.

Сред основните организатори на протеста беше лидерът на опозиционната Демократическа партия и кмет на Тирана. Според него правителството тласкало страната към рецесия.

Депутатите от Демократическата партия от септември бойкотират работата на парламента. Според тях управляващата коалиция игнорира всички техни предложения.

В първите редици на протеста бе и бившият премиер и президент на Албания Сали Бериша. Според него това е бил най-големият протест в историята на страната.

Социалистите дойдоха на власт през юни 2013 г. с основно обещание да увеличат разкриването на нови работни места. Година по-късно безработицата остава на същите нива от 17,7 на сто.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини