Коригираха асфалтовата гърбица на бул. "Д.Благоев"

С по-добър вид е асфалтовата гърбица на бул."Благоев"

Коригирана е пешеходната пътека тип гърбица, която бе поставена за пръв път в Димитровград през блок №24 на бул. "Благоев". При ремонта на булеварда преди дни гърбицата е направена с няколко сантиметра по-висока, информира кметът Иво Димов. Досега височината й бе 7,5 см, а широчината й от 4 метра се запазва.

Вчера върху новия тип пешеходна пътека е била поставена специална маркировка, която няма нищо общо с традиционната. Използвана е уникална технология, като гаранцията срещу износване е поне 4-5 години.

Вече информирахме, че този начин ще бъдат направени пешеходните пътеки в Димитровград през 2015г. Това коментира Димов на среща с ученици миналата седмица, като ще бъде използвана и трайната маркировка, увери градоначалникът.

Той посочи, че при изработката на пешеходните съоръжения ще се спазва стриктно Наредба от 2012 г.

"Омръзна ми всеки сезон да слагаме нова маркировка по пътищата, защото се изтрива бързо", каза Иво Димов. Информира също, че от вчера отсечката от бул."Д Благоев" от кръговото до ул."В.Петлешков" е отворена за движение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Бул.Благоев е отворен за движение
Маркировката на пешеходната гърбица е трайна, увери кметът

Възстановени са и паркоместата на живеещите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Мн
    много ви моля:
    0 0
    11:25, 25 ное 2014
    Не подвеждайте младите хора , препубликувайки безкритично текст с правописни грешки - "корИгИра" е вярната дума.
  • 2
    Na
    nashoto
    16 -2
    12:53, 25 ное 2014
    Използвана е "уникална технология"! :)Това е някакъв вид общинска "уникалност" най-вероятно. Не вярвам да се прави нещо такова за първи път в национален или международен мащаб за да се нарича така :). Били сме свидетели на много "уникални" и "иновативни" неща прилагани в града ни. Дано това изкара повече от 5-6 месеца. Добре е, че се прави сега - в началото на зимата. Ще го видим колко е "уникално" като почне да замръзва (ако температурите паднат под нулата), като го навали първия сняг (ако завали) и почнат да чистят (ако чистят) и като започнат да пръскат луга и пясък (ако пръскат).
  • 3
    Ka
    kaufland
    7 -1
    19:48, 25 ное 2014
    Да питат в магазин Кауфланд кой им е правил маркировката на паркинга. Освен че се вижда все още доста добре се и усеща като минеш с автомобил по нея.
    • Ни
      Николай
      1 -1
      22:03, 25 ное 2014
      Еми... те хората, които са си слагали читави, твърди окачвания нормално да ги усещат тези неща. ;)
  • 4
    Ah
    ahaha
    1 -1
    23:05, 25 ное 2014
    Много прост коментар :)
Последни новини