И 2015 г. ще е нулева за реформите. Преглед на печата

"Сега": И 2015 г. ще е нулева за реформите

Социалният вицепремиер се надява да има промени в бюджета, предложен от финансовия министър Ивет Миткова, Десислава Колева Проектобюджетът за 2015 г. не предлага рамка за реформи. Около това мнение се обединяват икономисти, синдикати и работодатели, ден след като финансовото министерство публикува ключовия законопроект заедно с тригодишната бюджетна прогноза.

Консервативното планиране сега е по-добро от "розовите очила" на кабинета "Орешарски", но в бюджетните разчети се усеща липса на сериозни реформи и затова ми прилича на "движение по течението", коментира пред "Сега" Петър Ганев от Института за пазарна икономика. По думите му притеснителна е продължаващата тенденция към задлъжняване на страната ни и затова догодина трябва да видим допълнително свиване на разходите. Според Ганев прави впечатление, че и през следващите години икономиката ни ще върви с много бавни, почти незначителни темпове нагоре, което със сигурност няма да доведе до подобряване на живота ни. Заложеният дефицит от 3% е прекалено голям и чак през 2017 г. ще влезем в рамките от 2%. "Макар този проектобюджет да е в известна степен консервативен - няма ги тези оптимистични очаквания за милиард нови приходи, но можеше да бъде малко по-амбициозен, особено що се касае до разходната част", каза още Ганев.

"Монитор": Няма терористична заплаха срещу България

Няма директна терористична заплаха за България, увери председателят на ДАНС Владимир Писанчев вчера в парламента. Той се яви на закрито изслушване пред депутатите, което продължи повече от два часа. Писанчев пристигна в парламента по искане на БДЦ във връзка с операцията срещу проповядването на радикален ислям, която се проведе във вторник.„Има такава опасност, защото има конфликт, които се разраства", призна все пак той. По думите му обстановката се напряга с всеки момент и ние трябва да реагираме като държава. „Институционално, законодателнонуждаем се от анализи стратегия", добави Писанчев.Той обясни, че страната ни се намира между две кризисни точки - конфликта в Украйна и този с Ислямска държава на границата между Сирия и Турция, които са сериозни и няма да приключат скоро.

"24 Часа": Избраха ръководства само на 12 от 22-те парламентарни комисии

Народното събрание избра членове и ръководство на 12 от 22 предвидени постоянни парламентарни комисии, съобщи БГНЕС.

Осемте парламентарни групи успяха да постигнат съгласие за състава и ръководството само на 12 комисии поради липса на готовност от всички групи, като останалите най-вероятно ще бъдат сформирани на утрешното заседание на парламента.

В рамките на днешния ден бях сформирани комисиите по правни въпроси; регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; земеделието и храните; труда, социалната и демографската политика; въпросите на децата, младежта и спорта, здравеопазването; околната среда и водите; транспорта, информационните технологии и съобщенията; културата и медиите; вероизповеданията и правата на човека; европейските въпроси и контрола на европейските фондове и контрола над службите за сигурност и прилагането и използването на специалните разузнавателни средства.

"Труд": Кирил Домусчиев е новият председател на КРИБ

Кирил Домусчиев - изпълнителен директор на "Хювефарма" и собственик на най-добрия български футболен отбор - "Лудогорец", бе избран за шеф на най-голямата бизнес организация у нас - Конфедерацията на работодателите и индустриалците  в България (КРИБ).

45-годишният Домусчиев бе избран единодушно, без конкуренция, и от днес ще представлява интересите на българските работодатели.

Избран е и нов Управителен съвет от 17 човека. Сред избраните заместник-председатели на КРИБ са Иван Бойков, шеф на Строителната камара, Христо Илиев, шеф на най-голямата агенция за недвижими имоти "Адрес", Стоян Желев, шеф на "Франс ауто", Иван Вутов, изпълнителен директор на "Геотрейдинг" АД, Димитър Димитров, шеф на "Софарма трейдинг" и др.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини