Русия ще проведе над 4000 военни учения през 2015 г.

Русия ще проведе над 4000 военни учения през 2015 г., съобщи РИА "Новости", позовавайки се на Министерството на отбраната. Това е с 1000 повече в сравнение с 2014 г.

Ученията, които ще бъдат на различно ниво и с различни мащаби, ще включват и съвместни операции с войсковите подразделения на Организацията на Договора за колективна сигурност, чиито членки са Русия, Армения, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Беларус.

Най-мащабни ще бъдат маневрите "Център - 2015", както и съвместните руско-беларуски учения "Съюзен щит – 2015", които се очаква да включват "десетки хиляди войници".

"Ученията ще се проведат през лятото едновременно на няколко места в Русия и в чужбина", казва Ярослав Рошупкин, визирайки маневрите "Център-2015". Рошупкин допълни, че по време на ученията ще се проведат и тестове на нови оръжия.

Следващата година в Русия ще се проведат Международните армейски игри, които включват световния шампионат "Танков биатлон – 2015", както и над 10 международни конкурса за сухопътни и въздушно-десантни войски, за военновъздушни сили, военноморски сили, както и за артилерийски, инженерни и други части.

Освен това учебният център на руските въоръжени сили в Нижегородската област ще започне през 2015 г. да подготвя военни за служба в Арктика.

От Министерството на отбраната заявиха, че през 2014 г. са внедрили нови методи за провеждане на практическите занятия, което като цяло е увеличило интензивността на бойната подготовка през 2014 с 50%.  

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини