Димитровградските съветници обсъждат 26 точки на сесия днес

В зала "Гросето" днес ще заседават местните парламентаристи, снимка-архив

Редовно декемврийско заседание ще проведат днес димитровградските съветници. То е изтеглено предпоследния четвъртък на месеца, заради предстоящите Коледни празници.

Общо 26 са точките в проекта за дневен ред, като сред важните е тази за приемане на план-сметката за сметосъбиране и сметоизвозване в Димитровград и населените места от Общината за 2015 година, както и определяне размера на такса битови отпадъци за догодина.

Общинарите ще решават дали да увеличат средствата за Общински фонд "Ин витро", подпомагащ двойки с репродуктивни проблеми от Димитровград.

Също днес се очаква да стане ясна и комисията, която ще разпределя от 2015 година финансовата помощ за новородено дете в Общината. Припомняме, че тя е в размер на една минимална работна заплата.

Предстои да бъде обсъдено и предложено актуализиране на програмата "Димитровград на младите", както и избор на комисия за реализиране на Общинската наредба за отпускане на стипендии на деца с изявени дарби. Промяната на уличната регулация в района на бул."Трети март" и бул."Благоев", заради ново кръгово кръстовище също е в дневния ред на сесията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини