МВР: Сертов е жив и здрав в Гърция, да спре да се крие

На 20 декември бившият шеф на ДАНС Петко Сертов се е регистрирал в гръцки хотел, обявиха от МВР и го призоваха да спре да се крие, за да спрат да го издирват.
На специален брифинг главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред журналисти, че след усилена работа с гръцките власти вече има конкретни резултати.

"Установено е, че на 20 декември Сертов се е регистрирал в хотел "Нана" в района Лариса, в Атина, близо до жп гарата. На 21 декември е обикалял в района, вечерял е. Бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски. В последствие на 22 декември в 8.00 ч. сутринта е напуснал хотела", разкри Лазаров.

Той се обърна с молба към Сертов като колега, "при първа възможност да си покаже личната карта в някое районно управление, независимо къде в ЕС".

"Това ще ни даде възможност да прекратим всички процедури да се ровим в личния му живот и да провеждаме оперативно –издирвателни мероприятия къде се намира той”, заяви главният секретар на МВР.

Той подчерта, че Сертов нито е извършил престъпления, нито някакви нарушения, нито има данни за осъществено спрямо него. Затова се надявам, ако действително следи процесите в страната, това да бъде жест към нашите колеги, призова главният секретар на МВР.

Сертов беше в неизвестност от 5 декември и бе обявен за издирване и чрез Интерпол и Шенгенската информационна система.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини