Локомотиви дерайлираха и затвориха жп-отсечка

Два локомотива на частен железопътен превозвач дерайлираха край гара Зимница и спряха движението на влакове за няколко часа. Няма пострадали.
Движението в участъка между гарите Зимница и Стралджа е прекъснато от 07:05 часа, след като локомотивите са излезли от релсите в изходните стрелки на гара Зимница, събощиха от БДЖ.

За пътниците от два бързи влака от Бургас за София, един бърз влак от Пловдив за Варна и два пътнически влака, които пътуват между Бургас и Сливен, е осигурен превоз с автобуси между гарите Стралджа и Сливен.

Очаква се движението на влаковете в участъка между гарите Зимница и Стралджа да бъде възстановено около 14:00 часа, уточниха от БДЖ.

На 15 декември около 200 пътници спряха влака София-Перник на жп гара Горна Баня. Блокадата бе заради недоволството на хората, че не могат да се качат във влака.

Причина за това стана това, че мотрисата е била с намален обем заради станалата на 11 декември катастрофа край Мурсалево, при която влак се удари в горящ ТИР, паднал на релсите.

"Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 127 влака, които пътуват по основните направления в страната по празниците, съобщиха още от БДЖ. През периода от 23-и до 29-и декември националният железопътен превозвач ще предостави над 10 600 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 16 бързи влака със задължителна резервация и 111 бързи влака.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини