Блокираните ГКПП-та между Украйна и Крим отново работят

Украйна блокира днес за няколко часа достъпа на леки автомобили в Крим през два от трите контролно-пропускателни пункта на границата с анексирания от Русия полуостров. Става дума за "Армянск" и "Перекоп", предаде ТАСС, като се позова на местните власти.

В резултат се образуваха опашки от граждани, които бяха принудени да слязат от колите си и да преминат на руска територия пеша.

Леките автомобили, които пътуват от Крим за Украйна, преминаваха със значително забавяне, като затрудненията възникват от украинската страна на границата, отбелязва БТА.

На третия КПП на границата между Украйна и Крим - "Джанка", нямаше проблеми с пропускането на автомобили.

След 16 ч. (българско време) Украйна отново започна да пропуска автомобили през границата с Крим. Информацията предаде РИА Новости, позовавайки се на кримската митническа служба.

Вчера украинските власти съобщиха, че са наредили на автобусните компании да спрат курсовете до Крим и че железопътната връзка с полуострова ще бъде преустановена на 29 декември.

Жителите на Крим може да останат без ток в новогодишната нощ, но спиранията на тока няма да са продължители. За това увери лидерът на региона Сергей Аксенов, цитиран от Интерфакс.

„Дори ако има прекъсвания на тока, то те ще са балансирани – кратки във всеки квартал. Такова, като вчера, когато хората бяха без ток за по 8-10 часа, повече няма да има”, каза той пред журналисти в Симферопол.

Аксенов обвини електрическата компания "Крименерго", собственост на милиардера Ринат Ахметов, в неспазване на заповедта за балансиран режим на тока. Това става ясно от информацията на агенция "Фокус".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини