Режимът на тока в Крим ще продължи

Украйна доставя електроенергия на полуостров Крим в ограничен режим.

Заради недостига на той ще се наложи продължаване на режима на тока. Информацията съобщи министърът на горивата и енергетиката на Крим Сергей Егоров, предаде ТАСС.

В момента от Украйна полуостровът получава 400 мегавата (максималният обем през последните дни беше 650 мВт). Системата сега работи в режим "до специално нареждане", информира БТА.

"Около 400 мВт е собственото ни производство, пиковото потребление е около 1000 мВт, затова сега компенсираме недостига с поетапно спиране на тока", обясни министърът.

Русия реши да достави 500 000 тона въглища на месец на Украйна, за да реши енергийния проблем на своята съседка. Това заяви по-рано днес руският вицепремиер Дмитрий Козак, цитиран от ТАСС.

В ефира на телевизия "Россия 24" той обясни, че ако бъде сключено допълнително споразумение, страната му има готовност да достави още 500 000 тона, тоест общо 1 милион. По думите на Козак решение е взето по молба на украинското правителство.

Енергоносителите ще бъдат доставяни при преференциални условия - на същите цени, на които се продават на вътрешния пазар в Русия. Вицепремиерът изрази надежда, че тези доставки ще решат проблема с енергоснабдяването на Крим.

Read more: http://europe.actualno.com/Rejimyt-na-toka-v-Krim-shte-prodylji-news_448282.html#ixzz3N6wtBR5g

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини