Гърция се опасява от взрив на борда на горящия ферибот

Гръцките власти се опасяват от възможен взрив на борда на горящия в Адриатическо море ферибот „Норман Атлантик". Това съобщи за ТАСС Никос Канулас, почетен консул на Русия на остров Корфу и другите острови в Йонийско море.

„Пожарът е много сериозен. Огънят се разпростира от най-долните палуби, където са паркирани автомобилите", посочва Канулас. Той отбеляза, че има много камиони, включително три с нафта. Консулът посочва още, че като цяло има големи количества горива и смазочни материали. Гръцките спасители се опасяват от взрив. „Офицери от местната военноморска база в Керкира ми казаха, че огънят е много голям и металът се топи", допълва консулът.

Никос Канулас допълни, че по предварителни данни на борда на ферибота няма руснаци. Няма информация и за украинци. Ясно е, че пътниците са основно гърци, италианци и французи. Консулът допълни, че цялата информация пристига от пристанищните служби и местната военноморска база в Керкира, които поддържат контакт с ферибота и подпомагат координацията на спасителната операция.

Контролът за провеждането на операцията се е предаден на италианската страна, защото неуправляемият ферибот е навлязъл в италиански териториални води.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини