Джип се обърна в нива, българин и британка загинаха

31-годишен българин и 37-годишна англичанка загинаха при тежка катастрофа между свищовските села Драгомирово и Българско Сливово тази нощ.
Сигналът за инцидента е получен в 0.12 ч. в РПУ-Свищов, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

На място веднага са изпратени полицейски екипи и съдебен лекар.

При огледа е установено, че загиналият 31-годишен свищовлия е загубил контрол върху управлявания от него джип "Ланд Роувър" с британска регистрация поради движение с висока скорост по заснежения път. Колата се е преобърнала в крайпътна нива.

На място са загинали водачът и 37-годишна британска гражданка, която пътувала на предната седалка до него. В болницата в Свищов е транспортиран 22-годишен мъж от Свищов, който е бил на задната седалка. Той е с охлузни рани и натъртвания и няма опасност за живота му.

Компанията отивала на гости в с. Драгомирово. По първоначална информация джипът им бил пригоден за офроуд и вероятно шофьорът е надценил възможностите му в усложнената пътна обстановка. Свищовлията, който работел в Англия, имал шофьорска книжка от скоро, пише "24 часа".

Двама ранени при челен удар край Пловдив

39-годишен мъж и 49-годишна жена пък бяха ранени при челен удар на пътя Пловдив-Карлово край село Труд, съобщиха от пловдивската полиция.
Катастрофата е станала около 7 часа тази сутрин.

Ударили са се лек автомобил “Фолксваген” с 39-годишния водач и лек автомобил “Хонда”, управляван от 49-годишната шофьорка.

В резултат на сблъсъка предницата на първата кола била обхваната в пламъци, но огънят бил изгасен благодарение бързата намеса на други участници в движението.

Вторият автомобил е изхвърчал в нива извън пътя.

Мъжът и жената, които са от Пловдив, са в настанени в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив с политравми и в шок. Състоянието им е тежко

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини