Откриха колата на атентаторите от 07.01

Полицията намери изоставена колата на двамата стрелци близо до Вилерс-Котре на около 80 км северно от Париж, съобщава АФП, като се позовава на полицейски източници.

Елитните полицейски части в момента са на място. "Колата на двамата заподозрени, идентифицирани от свидетел, е изоставена", каза източникът.

Френските специални сили се разгръщат в зоната, след като оттам бе получен сигнал, че заподозрените в атентата са откраднали храна и гориво от бензиностанция.

Братята Куаши, които са френски граждани от алжирски произход, се придвижвали с крадено сиво "Рено Клио".

По информация на The Telegraph в колата са намерени джихадистки знамена и коктейли Молотов.

 The Telegraph предава на живо. Вижда се голям, тежко въоръжен полицейски конвой в посока град Соасон, на час североизточно от Париж. Казва се, че те са напълно са спрели движението на 16km от центъра на града. Соасон е в близост до Реймс, където е живял единият от братята, и където имаше нападения снощи - и Вилер-Котре, където братята ограбили бензиностанция. France 3 Picardie публикува снимка на хеликоптер, който кръжи над мястото, където откриха изоставена колата.

Франция е в максимална степен на тревога от терористично нападение и жандармерия охранява редакции, храмове, транспортни и търговски центрове.

В страната е обявен ден на национален траур. Франция запази минута мълчание в памет на загиналите при атентата в редакцията на "Шарли ебдо".

Журналистите от АФП отдават почит на загиналите от "Шарли ебдо"
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини