Медицинско лице в Германия призна за 30 убийства

38-годишен германец, бивша медицинска сестра, призна пред съдебен психолог, че е извършил 30 убийства и 60 опита за убийство на свои пациенти.

Нилс Х. е подсъдим за убийствата на трима пациенти и опит за убийство на други двама.

По време на процеса в Окръжния съд в Олденбург обаче стана ясно, че мъжът е признал пред съдебния психолог за 30 извършени убийства.

В периода от 2003 до 2005 г. германецът, който е работел като медицинска сестра в болницата в Делменхорст е инжектирал свръхдоза от медикамента "Гилуритмал" на 90 пациенти. Лекарството се използва при хора, страдащи от аритмия.

30 от тях са починали, а 60 са оцелели.

Пред съда в Олденбург Нилс Х. отказа да каже причината за убийствата. Но според следователите и прокурорите, първоначално мотивите му са били да докаже своите възможности по реанимация. По-късно подсъдимият просто "си е играел от скука с живота на пациентите".

Убиецът е бил задържан, след като през 2005 г. негова колежка го хваща да инжектира смъртоносна доза от лекарството за аритмия на пациент с онкологично заболяване. През 2008 г. Нилс Х. е осъден на 7,5 г. затвор за опит за убийство.

Още тогава е имало съмнения, че той е извършил множество престъпления, но не е било доказано, пише "Щерн".

Междувременно специална комисия разследва над 170 съмнителни случая на смърт в клиники в Делменхорст и Олденбург. Следователите преразглеждат и случаи на починали пациенти на другите работни места на Нилс Х., включително дом за възрастни хора във Вилхелмсхафен.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини