Орбан обяви имиграцията за заплаха и призова да бъде спряна

Имиграцията в Европа трябва да бъде силно ограничена, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, настоявайки за енергичен европейски отговор на убийствата в Париж.
Орбан изрази тази спозиция, след като участва в голямото шествие вчера в Париж в памет на 17-те загинали при трите терористични нападения във френската столица - дело на трима ислямски екстремисти, родени в имигрантски семейства във Франция, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кървавите атаки най-вероятно ще засилят антиимигрантските движения в Европа и унгарският премиер, който и преди е призовавал за ограничаване на имиграцията, каза, че е време Брюксел да вземе строги мерки, отбелязва агенцията.

"Не бива да гледаме на икономическата имиграция като на нещо полезно, тя носи само неприятности и заплахи на европейците. Затова имиграцията трябва да бъде спряна. Такава е унгарската позиция. Изключение може да се прави единствено за хората, поискали политическо убежище", заяви премиерът по унгарската държавна телевизия.

Той бе категоричен, че Унгария няма да се превърне в дестинация - "мишена на имигрантите".

"Няма да позволим това, поне докато аз съм министър-председател и това правителство е власт. Не желаем сред нас да има значително малцинство с различни от нашите културни характеристики и традиции. Искаме да запазим Унгария като Унгария", добави Виктор Орбан.

Дясното правителство на Орбан беше избрано миналата година да управлява за втори последователен мандат.

Премиерът каза, че малцинствата, живеещи в Унгария - страна с население около 10 милиона души - не създават особени проблеми. Според унгарската статистическа служба около 350 000 унгарци живеят и работят в чужбина, главно в Германия, Великобритания и Австрия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини