Вдовицата на Шериф Куаши осъди действията му

Вдовицата на единия от парижките атентатори - 32-годишния Шериф Куаши, осъди действията на съпруга си, съобщи френското издание "Нувел обсерватьор".
Изана Куаши беше държана в ареста 72 часа след нападението, осъществено от съпруга й и брат му Саид срещу "Шарли ебдо". Братята Куаши, които са френски граждани от алжирски произход, избиха 12 души в редакцията на френското сатирично издание на 7 януари.

Изана Куаши беше освободена и в изявление на адвоката й Кристиан Сен-Пале, се посочва, че тя изразява възмущението си от насилието, извършено от съпруга й.

"Клиентката ми реагира като цялата международна общност, когато научи за нападението", добави адвокатът й.

От ареста беше пуснат и братът на Изана - 18-годишният Мурад Хамид. Това беше третият човек, обявен за общонационално издирване след атентата срещу редакцията на "Шарли ебдо". Той се яви доброволно в полицията броени часове след атаката и беше задържан за разпит.Адвокати и близки на момчето казват, че то няма никаква роля в нападението срещу сатиричното издание. 

Мурад, който е гимназист в последен клас, посочва, че е шокиран от случилото се и от това, че името му е било замесено в такова варварско престъпление. Момчето живее със семейството си в град Шарлвил-Мезиер. 

Негови приятели публикуваха в социалните медии с шрифта на надписа: "Аз съм Шарли" - на черен фон с бели букви те изписаха "Мурад е невинен".

32-годишният Шериф и 34-годишнят Саид Куаши избягаха след атентата в редакцията на "Шарли Ебдо", но в петък органите на реда успяха да ги обградят в печатница в градчето Демартен ен Гоел близо до Париж. 
След няколкочасова обсада, престъпниците откриха стрелба срещу силите за сигурност, които от своя страна щурмуваха печатницата и братята бяха убити.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини