Самолетът на ЕърЕйша вероятно се е взривил, преди да падне в морето

Самолетът на "ЕърЕйша", който се разби в Индонезия, вероятно е "претърпял експлозия", преди да падне във водата поради значителна промяна в налягането.
"Въз основа на откритите отломки и други находки, моят анализ сочи, че самолетът е претърпял експлозия, преди да падне във водата", каза пред репортери Суприяди, оперативен координатор в индонезийската Национална служба за спасително-издирвателни операции, предаде Ройтрес, цитирана от БТА.

По думите му лявата страна на самолета изглежда се е разпаднала, което говори за промяна в налягането, която може да е предизвикала експлозията.

Малко по-късно индонезийски следовател по транспортна безопасност Сантосо Сайого коментира обаче, че няма никакви доказателства в подкрепа на теорията.

Основната версия за падналия самолет е лошото време.

По-рано днес една от черните кутии на разбилия се в Яванско море самолет бе извадена от водата.

Втората черна кутия обаче се намира под тежка отломка от самолета и водолази се опитат да я освободят на дълбочина от 32 метра.

Водолазите започнаха да претърсват района вчера, след като бяха засечени мощни сигнали.
Силните течения и слабата видимост обаче не позволяваха черните кутии да бъдат видени.

Черните кутии са от ключово значение, за да бъде установено защо "Еърбъс"-ът на "ЕърЕйша" се разби на 28 декември миналата година - при катастрофата загинаха всички 162 души на борда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини