Ислямът е важна част от Европа, обяви Давутоглу

Турският премиер взе участие вчера в Париж в шествието в памет на жертвите на терористичните атаки, извършени във Франция през изминалата седмица.

„Сега имаме право, повече от когато и да било да очакваме, че ще се повиши европейската чувствителност към ислямофобията и нападенията срещу джамии и да искаме да видим уважение към човешките достойнства, независимо от етническата и религиозната принадлежност”, заявява Ахмет Давутоглу, цитиран от "Взгляд".

„Ислямът – от Андалусия до този от Османската империя, е важна част от Европа. Тези, които искат да предизвикат напрежение в Европа, създавайки конфликт между исляма и християнството, всъщност предават европейската култура”, подчерта турският министър-председател.

Според Давутоглу този проблем не би бил толкова голям, ако Турция беше член на Европейския съюз.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Уу
    ууууу
    8 -1
    20:35, 12 яну 2015
    Каква Турция в ЕС.Тия ракови клетки трябва да се изгонят час по скоро от ЕС.Исляма да си стои в Анадола.
  • 2
    Сб
    СБОГОМ МАРИЯ
    7 -1
    07:44, 13 яну 2015
    Проблемите идвали от сплескания череп,който пък от своя страна притиска мозъчните клетки,а те се превръщат в пача.
  • 3
    Съ
    съдията
    6 -1
    13:46, 13 яну 2015
    Тоя на снимката,как ехидно се посмихнува,аз не виждам мисюлм,да оби4а християнството,едно е да говориш,а друго да мислиш,това са 2 различни понятия.Отиват да се молят,а ножа му в гащите.Исляма била нужна на Европа,думи на таркалета.Никой не ви иска,обирайте си крушите и да ва няма.Не серете там,където е чисто.
Последни новини