Двама гардове издали групата за мокри поръчки

Двама гардове, охранявали сина на Мила Георгиева са издали бандата за поръчкови убийства, ръководена от нея.
Това стана ясно в Специализирания наказателен съд, който в събота след шестчасово заседание остави петима от шестимата задържани и обвинени за участие в престъпна група за поръчкови убийства в ареста.

При засилени мерки за сигурност в съда бяха докарани Мила Георгиева, бившият й съпруг Михаил Георгиев, брат й Ангел Ангелов, доведеният й брат Максим Кулишев, син на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, бившата барета Мирослав Стоянов и Георги Божилов-Тениса.

Пуснат под домашен арест бе единствено Ангел Ангелов, тъй като имал дете с вродено заболяване, за което трябва да се грижи.

Двама от свидетелите по делото - Александър Шаламанов и Петър Колев, които охранявали избягалия и издирван син на Георгиева - Мартин, очертали в показанията си цялата структура на престъпния бизнес на групата, пише "Труд".

Шаламанов разяснил, че бандата държи склад за контрабандни цигари в село Горна Малина. Там имало и оранжерия за марихуана. А Колев допълнил, че нареждания в бандата дават майката и синът. Мила Георгиева се занимавала с ДДС измами и трафик на кокаин през Гърция.

„Мила говореше, че истинските пари са в трафика, не на улицата", заявил свидетелят.

Свидетелите разказали още, че бандата давала по 2000 лв. за палеж, съобщава "24 часа".
Мартин Георгиев, с прякори Джито и Белия, лично платил сумата да бъде запален автомобил на негов съсед, защото паркирал на мястото му. Дал поръчка и да се драсне клечката на къщата до неговата, защото се надявал след пожара, комшията да му продаде имота си.

Групата стои зад опита за убийство на Тихомир Дочев - Мравката, считания за дясна ръка на Евелин Банев- Брендо - Георги Семерджиев - Жоро Шопа и собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов и редица други престъпления, като опит за побой на боксьора Кубрат Пулев.

Решението на спецсъда не е окончателно. То може да се обжалва пред Специализирания апелативен съд през тази седмица.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини