Ученици от Димитровград откриват изложба срещу насилието в деня на прегръдката

Фотоизложба срещу насилието и в подкрепа на толерантността ще бъде открита на 21 януари в Димитровград

Старт на двумесечна кампания в рамките на инициативата „Младежки действия за граждански права“ ще бъде даден утре в Димитровград.

В Международния ден на прегръдката - 21 януари в зала "Асен Краишников" до КДК ще се открие пътуваща изложба от фотографии, заснети от десетокласничката Стефани Николаева от “Иван Богоров“- Димитровград с участието на млади хора от града. Тя е под надслов "Можеше да бъда", а целта й е да се наблегне на темата за насилието, толерантността и гражданските права. 

Димитровградската фондация „Х и Д джендър перспективи“ е местен партньор в проект „ Младежки действия за граждански права чрез познание срещу нетолерантността”, който се реализира от столична организация, поясни Антония Филева от „Х и Д джендър перспективи“.

Добави, че 21 януари е избран символично за начало на проекта, защото всеки има нужда от подкрепа, човечност, съпричастност, приятелство.

Фотоизложба ще открита в 18:00 часа утре вечер, като се очаква да бъде посетена от представители на различни училища и младежки организации. Тя ще остане в Димитровград до 24 януари включително.

"Фотографиите, грима, цялата организация е дело на младежи, чиято основна цел е да засилят сензитивността  сред хората за разпознаване на различните форми на нарушаване на човешките и гражданските  права. Нашата цел е още да информираме по темите,свързани с насилието и дискриминация. Студио „Бургелов“ ни съдейства, като ни предостави възможност за заснемане на фотографиите. На снимките има  познати лица, ученици от ЕГ “Иван Богоров“, СОУ „ Пенчо Славейков“, ПМГ „ Иван  Вазов“, обществени личности, младежи от танцова формация „Галаксико“ към Детски и младежки център - Димитровград – всички те застават с лицата си, подкрепяйки кампанията, казвайки стоп на насилието и дискриминацията", разказа още Антония Филева.

По време на кампанията в Димитровград в училищата и в обществени институции ще бъдат раздадени информационни материали, носещи послания против насилието и дискриминацията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини